top of page

Fine art fotografie

Tekst & foto's ©Frank Peters

- Een persoonlijke visie -

Fine art fotografie, lange sluitertijd,

Fine art fotografie is het creëren van verstilde, surrealistische momenten, die meer over de fotograaf vertellen dan alleen de schoonheid van de beelden onthult. In mijn werk gaat het, voor zover ik dat zelf kan beoordelen, vooral over het scheppen van orde uit chaos, het zoeken naar evenwicht, perfectie, een vlucht uit de realiteit en het onbekende. In de foto’s is dat terug te zien door het zoeken naar balans in composities, streven naar perfectie in techniek en een dromerige of dreigende sfeer.

Lange sluitertijden.jpg
Fine art fotografie, lange sluitertijden
Durdle Door, Jurassic Coast, Engeland.jp

Ontwikkeling

Door de jaren heen is mijn fotografie sterk veranderd. In het begin wilde ik vooral ‘wat ik zag’ zo mooi mogelijk vastleggen. De imposante berglandschappen, het mooie polderlandschap bij mistige omstandigheden, de steden waardoor ik zwierf. Maar na een tijdje wilde ik iets in het beeld leggen dat dieper graaft dan alleen de schoonheid van het onderwerp en meer vertelt over wie ik ben. 

Zwart wit fotografie, jachthaven Cadzand

Mijn foto’s reduceer ik steeds meer tot de essentie. Het werken met minimalistische composities en lange sluitertijden leent zich daar uitstekend voor. Ontsnappen aan de chaos en drukte van het dagelijks leven. Het onderwerp is echter nog steeds de connectie met de realiteit.

Kunstfotografie, minimalisme, winter.jpg
bottom of page