Workshop Minimalistische Fotografie 

Door award winnend landschapsfotograaf Frank Peters

Minimalistische fotografie, workshop, la

Minimalisme in de Landschapsfotografie

Wat is het geheim van een sterk minimalistisch beeld? Dat is niet alleen een interessante compositie, het mooiste licht en de juiste techniek. Het beeld moet ook een verhaal over jou als fotograaf vertellen, waardoor je foto's persoonlijk, uniek en krachtig worden. Hoe je dat doet leer je in deze fotografie workshop.

  • Persoonlijke workshop op een datum naar keuze

  • Door award winnend landschapsfotograaf Frank Peters

  • Op toplocaties in Zeeland

  • Geschikt voor gevorderde fotografen

  • Nu € 295,- (ipv € 350,-) voor een hele dag

  • Of € 195,- (ipv €250,-) voor een halve dag

  • Inclusief nabewerken in Photoshop

minimalistische landschapsfotografie.jpg
minimalisme, landschapsfotografie, Frank Peters
IPA.png

Wat is Minimalisme?

Minimalisme is het beeld reduceren tot de essentie, waardoor de focus volledig op het onderwerp ligt en je als een magneet het beeld wordt ingetrokken. Ondanks of misschien wel juist doordat er weinig te zien is, blijf je ernaar kijken. Maar hoe kom je tot het gewenste eindresultaat?

Aan de slag

In deze persoonlijke workshop bezoeken we een aantal locaties in Zeeland, die heel geschikt zijn voor minimalistische fotografie. Je leert composities te zien, weersomstandigheden in je voordeel te gebruiken en de juiste techniek toe te passen, maar ook hoe je een beeld creëert met zeggingskracht en hoe je je eigen stijl ontwikkelt. 

workshop, minimalisme, landschapsfotogra

Bewerken in Photoshop

Na het fotograferen kun je je bewerkte foto's naar me doorsturen en geef ik uitgebreide feedback via email of bijvoorbeeld Teams. Je krijgt allerlei tips en voorbeelden om ervoor te zorgen dat je de kijker echt het beeld intrekt. Ik laat zien hoe je een kunstwerk van je foto maakt. Het bewerken is een belangrijk onderdeel waarmee je jouw werk echt kunt onderscheiden van de rest. Maar de fout die vaak gemaakt wordt is dat bewerkingen overdone zijn. Subtiliteit in je beelden aanbrengen is daarom essentieel. Hoe je dat doet, leer je in deze belangrijke toevoeging aan de workshop.

Zeelandbrug, minimalistische fotografie,
Minimalisme, landschapsfotografie, works
Minimalisme, fotografie, Frank Peters.jp

Wie is Frank Peters?

Best een aardige kerel;-) en sinds 2007 professioneel fotograaf met tentoonstellingen in verschillende galeries, publicaties in dagblad Trouw, Volkskrant, Bergen Magazine, glossy tijdschriften en bekroond met goud, zilver, brons, eervolle vermeldingen en finaleplaatsen in meer dan 15 internationale fotografie wedstrijden waaronder de 1e plaats in de International Photography Awards New York (categorie Minimalisme), 2e in de Monochrome Awards en 3e in de Fine Art Photography Awards. Voor een overzicht van alle onderscheiden foto's: Awards & Mentions.

Heb je vragen? Laat het gerust weten: foto@frank-peters.nl

 
Inschrijven voor persoonlijke workshop

Bedankt voor je inschrijving! Ik neem binnenkort contact met je op.

 

Vriendelijke groet,

Frank Peters

 
Lex van Kerkwijk.jpg

Lex van Kerkwijk

"Je hebt masterclasses en je hebt de masterclass bij Frank Peters. Wat een ervaring. Natuurlijk krijg je uitleg, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de beelden die je maakt. Frank is deze dag je persoonlijke coach, hij stimuleert je, hij daagt je uit en hij laat je nadenken. Uiteraard is hij er ook met tips en tricks. Je moet wel over een fotografische basis beschikken. Zo kun je het maximale uit deze masterclass halen."  

Foto's van Lex: @lexvankerkwijkphotography

Natasja Breeuwer, workshop minimalistisc

Natasja Breeuwer

"Ik wilde heel graag het fotograferen met behulp van lange sluitertijden verfijnen, anders leren kijken, een verlangen naar minder. Frank is een heel deskundige, creatieve en bovenal gezellige docent. De dag is intensief, maar nog te kort. Ik had niet verwacht dat er ook na de workshop zoveel aandacht zou zijn voor de nabewerking. Heel leerzaam en boeiend.

Door deze workshop is mijn verlangen naar minder, meer geworden!"

Bekijk het werk van Natasja: @by_tas_15

Ruud van der Bliek, Workshop Minimalisti

Ruud van der Bliek

Als Frank een workshop geeft, ben ik op voorhand geïnteresseerd, want hij kan je echt veel leren. Minimalistische fotografie was voor mij een nog onbewandeld pad. En hoe verrassend en leerzaam was het! Heel secuur je compositie kiezen en enorme lange sluitertijden gebruiken. Frank gaf me door intensieve begeleiding een uitstekende basis om op verder te ontwikkelen. En het helpt me ook bij het verbeteren van mijn ‘normale’ landschapsfotografie.

Ruud geeft zelf ook workshops: Fotoreisshop

workshop minimalistische fotografie, lan
minimalisme, landschapsfotografie, Frank
lange sluitertijden, fotografie, landsch
masterclass, workshop, minimalisme, foto