top of page

Workshop Minimalistische Fotografie 

Door award winnend landschapsfotograaf Frank Peters

Minimalistische fotografie, workshop, la

Minimalisme in de Landschapsfotografie

Wat is het geheim van een sterk minimalistisch beeld? Dat is niet alleen een interessante compositie, het mooiste licht en de juiste techniek. Het beeld moet ook een verhaal over jou als fotograaf vertellen, waardoor je foto's persoonlijk, uniek en krachtig worden. Hoe je dat doet, leer je in deze fotografie workshop. 

  • Persoonlijke workshop op een datum naar keuze

  • Door award winnend fotograaf Frank Peters

  • Op toplocaties in Zeeland

  • Geschikt voor gevorderde fotografen

  • Niet alleen leren, maar ook verder ontwikkelen

  • € 350,- voor een hele dag inclusief lunch

  • Inclusief nabewerken in Photoshop

Pano Awards goeie klein 2022 4-Epson-Pano-Awards-Score-Open Awards-Social-Badge-14376.png
IPA.png
ND awards gold 2021, Frank Peters.png
PX3 2winners_badge Paris Parijs 2022 copy.png
minimalisme, landschapsfotografie, Frank Peters
minimalistische landschapsfotografie.jpg

Wat is Minimalisme?

Minimalisme is het beeld reduceren tot de essentie, waardoor de focus volledig op het onderwerp ligt en je als een magneet het beeld wordt ingetrokken. Ondanks of misschien wel juist doordat er weinig te zien is, blijf je ernaar kijken. Maar hoe kom je tot het gewenste eindresultaat?

Aan de slag

In deze persoonlijke workshop bezoeken we een aantal locaties in Zeeland, die heel geschikt zijn voor minimalistische fotografie. Je leert composities te zien, weersomstandigheden in je voordeel te gebruiken en de juiste techniek toe te passen, maar ook hoe je een beeld creëert met zeggingskracht en hoe je je eigen stijl ontwikkelt. 

workshop, minimalisme, landschapsfotogra

Bewerken in Photoshop

Na het fotograferen kun je je bewerkte foto's naar me doorsturen en geef ik uitgebreide feedback via email of bijvoorbeeld Teams. Je krijgt allerlei tips en voorbeelden om ervoor te zorgen dat je de kijker echt het beeld intrekt. Ik laat zien hoe je een kunstwerk van je foto maakt. Het bewerken is een belangrijk onderdeel waarmee je jouw werk echt kunt onderscheiden van de rest. Maar de fout die vaak gemaakt wordt is dat bewerkingen overdone zijn. Subtiliteit in je beelden aanbrengen is essentieel. Hoe je dat doet, leer je in deze toevoeging aan de workshop.

Zeelandbrug, minimalistische fotografie,
Minimalisme, landschapsfotografie, works
Minimalisme, fotografie, Frank Peters.jp

Wie is Frank Peters?

Best een aardige kerel;-) en sinds 2007 professioneel fotograaf met tentoonstellingen in verschillende galeries, publicaties in dagblad Trouw, Volkskrant, Bergen Magazine, glossy tijdschriften en bekroond met goud, zilver, brons, eervolle vermeldingen en finaleplaatsen in meer dan 15 internationale fotografie wedstrijden waaronder de 1e plaats in de International Photography Awards New York, Fine Art Photography Awards en de International ND Awards, Goud in Prix de la Photographie Paris (PX3) en Pano Awards, 2e in de Tokyo Foto Awards en Monochrome Awards, 3e in de Minimalist Photography Awards. Voor een overzicht van alle onderscheiden foto's: Awards & Mentions.

Heb je vragen? Laat het gerust weten: foto@frank-peters.nl

Anker 1 Inschrijving
Inschrijven voor
persoonlijke workshop Minimalisme

Bedankt voor je inschrijving! Ik neem binnenkort contact met je op.

 

Vriendelijke groet,

Frank Peters

Reacties van deelnemers
Fotografie workshop minimalisme, review Anne-Marie De Gier-Smaal.jpg

Anne-Marie De Gier-Smaal

"Wat wilde ik graag de geheimen ontdekken van de prachtige minimalistische beelden van Frank en me verder ontwikkelen. Ik heb genoten van zijn boeiende en laagdrempelige workshop. Heerlijk was het om ondergedompeld te worden in lange sluitertijden, compositie en de kunst van het weglaten. Met als doel de focus op het onderwerp. Het was een fantastische zwerftocht langs fotografische mogelijkheden en de Zeeuwse kust. Frank, ik kom graag nog een keer terug". 

Werk van Anne-Marie: @annemarie_dgs_bw

Fotografie workshop minimalistische fotografie, review Eefje Rondeel.jpg

Eefje Rondeel

"Wat te doen als je van minimalistische fotografie houdt, maar je bent net verhuisd naar een landschap zonder water? Na de workshop met Frank op mijn 'eigen' locatie, realiseer ik me dat Zuid-Limburg eigenlijk een goudmijn is voor minimalisme en lange sluitertijden. Ik heb heel veel geleerd. Nu zie ik overal mooie composities met kleine weggetjes of andere elementen in de heuvels. Frank deed me echt nadenken over mijn voorkeuren en keuzes bij het fotograferen". 

Foto's van Eefje: @EefjeRondeel

Lex van Kerkwijk.jpg

Lex van Kerkwijk

"Je hebt masterclasses en je hebt de masterclass bij Frank Peters. Wat een ervaring. Natuurlijk krijg je uitleg, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de beelden die je maakt. Frank is deze dag je persoonlijke coach, hij stimuleert je, hij daagt je uit en hij laat je nadenken. Uiteraard is hij er ook met tips en tricks. Je moet wel over een fotografische basis beschikken. Zo kun je het maximale uit deze masterclass halen."  

Foto's van Lex: @lexvankerkwijkphotography

Natasja Breeuwer, workshop minimalistisc

Natasja Breeuwer

"Ik wilde heel graag het fotograferen met behulp van lange sluitertijden verfijnen, anders leren kijken, een verlangen naar minder. Frank is een heel deskundige, creatieve en bovenal gezellige docent. De dag is intensief, maar nog te kort. Ik had niet verwacht dat er ook na de workshop zoveel aandacht zou zijn voor de nabewerking. Heel leerzaam en boeiend.

Door deze workshop is mijn verlangen naar minder, meer geworden!"

Bekijk het werk van Natasja: @by_tas_15

Ruud van der Bliek, Workshop Minimalisti

Ruud van der Bliek

Als Frank een workshop geeft, ben ik op voorhand geïnteresseerd, want hij kan je echt veel leren. Minimalistische fotografie was voor mij een nog onbewandeld pad. En hoe verrassend en leerzaam was het! Heel secuur je compositie kiezen en enorme lange sluitertijden gebruiken. Frank gaf me door intensieve begeleiding een uitstekende basis om op verder te ontwikkelen. En het helpt me ook bij het verbeteren van mijn ‘normale’ landschapsfotografie.

Ruud geeft zelf ook workshops: Fotoreisshop

workshop minimalistische fotografie, lan
minimalisme, landschapsfotografie, Frank
lange sluitertijden, fotografie, landsch
masterclass, workshop, minimalisme, foto
bottom of page